De Geschiedenis van de Brasserie 

verkleind

Een Brasserie ( het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De Brasserie vindt haar oorsprong in Het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dergelijke brouwerijen met café bestonden ook in de Elzas, waar ze de Franse naam Brasserie kregen. Deze waren bekend om hun fantastische zuurkoolschotels.

Kenmerkend voor de Brasserie is dan ook dat men er steeds dezelfde gerechten kon eten, de zogeheten dagschotels.

Met onze Brasserie De Huiskamer, hebben wij hetzelfde voor ogen: Betaalbare smakelijke schotels!

 

De omgeving van Brasserie De Huiskamer

Wandelen, fietsen of paardrijden in het hart van de Maasduinen?
Ontdek Putjesberg!

Nationaal Park De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en mens en is gelegen tussen Gennep en Arcen. Dit 4200 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.

In Nationaal Park De Maasduinen kunt u naar hartenlust wandelen tussen zonsopgang en zonsondergang op de daarvoor aangegeven wegen en paden. Zowel een klein blokje om als een stevige wandeling van enkele kilometers vallen onder de mogelijkheden. Neem wel stevige wandelschoenen mee, want al snel komt u er achter dat u soms flink moet doorstappen om op de top van een paraboolduin te komen. De wandelroutes hebben een lengte van één tot acht kilometer en zijn op enkele plaatsen aan elkaar te koppelen zodat u de route zelf langer kunt maken.

Het hart van de Maasduinen ligt in Well, denk daarbij aan het Reindersmeer, het Leukermeer, maar ook aan de minder bekende gebieden zoals bijvoorbeeld Putjesberg. Dit gebied dankt zijn naam aan een zeer bijzondere put. Want wie dacht dat putten alleen op een laag punt dichtbij het grondwater voorkomen heeft het mis. Hier ligt namelijk een putje wat nooit leeg lijkt te raken gelegen aan de hellende zijde van een stuifduin. Daarnaast heeft u vanaf het hoogste punt een prachtig uitzicht op Putjesberg, waar in het verleden een uitkijktoren heeft gestaan om brand op te sporen.

Het startpunt Putjesberg  begint 100 meter nabij Brasserie De Huiskamer waar u heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje in een sfeervolle, warme ambiance middenin de bosrijke omgeving. (Waar u natuurlijk ook heerlijk kunt vertoeven wanneer u geen wandelschoenen bij u heeft).