De Geschiedenis van de Brasserie 

verkleind

Een Brasserie ( het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De Brasserie vindt haar oorsprong in Het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dergelijke brouwerijen met café bestonden ook in de Elzas, waar ze de Franse naam Brasserie kregen.

Brasserie De Huiskamer

In onze Brasserie is het genieten van smakelijke gerechten, met liefde voor lokale producten.
Vlees van de dorpsslager, groente en fruit van de plaatselijke boer.
Buiten onze drankenkaart hebben wij ook een uitgebreide bierkaart. Meer dan 80 verschillende
Speciaal Bieren zijn in huis.

Het is echt thuiskomen in onze Huiskamer!

In het restaurant gedeelte valt heel wat te bekijken. De wijnrekjes aan het plafond, de naaimachine, de nostalgische kachel, de pepermolens ga zo maar door.
Ook aan de bar tafeltjes is het lekker vertoeven en te genieten van spijs en drank of een lekkere bar hap.
Ons terras is onze binnentuin.
Heerlijk uit de wind gezellig keuvelen tijdens lunch of diner. Maar ook voor een kopje koffie met eventueel appeltaart of een van de biertjes bent u bij ons op het juiste adres.

De omgeving van Brasserie De Huiskamer

Wandelen, fietsen of paardrijden in het hart van de Maasduinen?
Ontdek Putjesberg!

Nationaal Park De Maasduinen is de langste rivierduinengordel van Nederland, ontstaan door water, wind en mens en is gelegen tussen Gennep en Arcen. Dit 4200 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren.

Het hart van de Maasduinen ligt in Well, denk daarbij aan het Reindersmeer, het Leukermeer, maar ook aan de minder bekende gebieden zoals bijvoorbeeld Putjesberg.
Dit gebied dankt zijn naam aan een zeer bijzondere put. Want wie dacht dat putten alleen op een laag punt dichtbij het grondwater voorkomen heeft het mis. Hier ligt namelijk een putje wat nooit leeg lijkt te raken gelegen aan de hellende zijde van een stuifduin. Daarnaast heeft u vanaf het hoogste punt een prachtig uitzicht op Putjesberg, waar in het verleden een uitkijktoren heeft gestaan om brand op te sporen.

Het startpunt Putjesberg  begint 100 meter nabij Brasserie De Huiskamer waar u heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje in een sfeervolle, warme ambiance middenin de bosrijke omgeving. (Waar u natuurlijk ook heerlijk kunt vertoeven wanneer u geen wandelschoenen bij u heeft).
Wat te denken van ons wandel/fiets arrangement:

Ontvangst koffie/thee met appeltaart
Voor onderweg een routekaart mee
Bij  terugkomst staat er een heerlijk 3-gangen keuze menu te wachten
prijs van arrangement : € 35,00 p.p.

Natuurlijk is het mogelijk om in overleg het arrangement aan te passen naar uw wensen.